spacer image

Route alternatief 1

Breda-Les Foissats via Parijs-Nevers, ca 760 kilometer, zonder fileoponthoud in  6 tot 8  uur te doen.

E17 Antwerpen  Gent-Lille

Vlak voor de Franse grens gewoon rechtdoor rijden, niet laten afleiden door het bord Parijs rechtsaf , want dat stuurt je met een omweg van 40 kilometer om Villeneuve d'Asque heen. Na de grens wordt Paris vanzelf weer aangegeven.

Lille-Paris A1

Na de luchthaven Charles de Gaulle rechts aanhouden r. Lyon, dan kom je vanzelf uit op de “Francillienne” de 3e ring om Parijs. Dit is grotendeels de N104. Wel alert blijven, want er zit een aantal afslagen in. Hier een tijdlang “Bordeaux” aanhouden en niet de A5b Lyon via Troyes nemen. Ca 45 minuten na Charles de Gaulle komt de “Francillienne” uit op de A6 , de altijd drukke Autoroute du Soleil. Neem hier na ca 50 kilometer de nieuwe A77 direction Nevers. Hier kom je op de vrijwel lege Autoroute des Arbres. Neem bij Nevers de afslag nr 36  de D978 naar Autun. Na 52 km komt Tamnay en Bazois. Na de spoorwegovergang rechtsaf de D985 richting Moulins Engilbert. De weg slingerend door Moulins Engilbert blijven volgen tot de Renaultgarage . Hier rechtsaf  de D18 Onlay-Villapourcon. 4 km na Onlay bij het bordje “Pont de Mousseau” rechtaf naar Sanglier. Dit is een smal, af en toe sterk stijgend weggetje , in het gat Mousseau links aanhouden, je komt dan op de D227. In Sanglier rechts af. Sla in Sanglier NIET linksaf richting Les Fossats maar volg de weg tot in Le Niret. In Le Niret in de bocht links af (richting Chiddes) en direct daarna (30 meter) weer links. volg de weg en in Les Fossats in de eerste haakse bocht naar links, rechtdoor rijden (richting Sous le Solon) het huis zie je nu al liggen aan de rechterzijde. 

Kom bij voorkeur bij daglicht aan en zorg voor een detailkaart van de Morvan. Het is hier dun bevolkt en zelfs de inwoners van Villapourcon, waartoe Les Fossats behoort, weten het vaak niet te vinden.

Routes naar Les Foissats.  

Vele wegen leiden naar Rome, zo ook naar Les Fossats. In de loop der jaren hebben wij er vele van uitgeprobeerd. De kortste weg , vrijwel in een rechte lijn via Brussel-Mons-Laon-Reims-Troyes-Seaulieu-Autun is wel 100 kilometer korter dan de snelste weg, maar neemt ten minste 3 uur meer tijd. Deze route is verkeerstechnisch tevens de gevaarlijkste en derhalve nemen we hem zelf de laatse jaren niet meer. Met het intensieve vrachtverkeer tussen Nederland-Antwerpen-Lille-Parijs geven wij op doordeweekse dagen de voorkeur aan de langere route via Luxemburg, op zaterdag en zondag rijden we echter altijd via Parijs.

Beide routes zijn vanaf Breda  in 7 uur en minder te doen, oponthoud door files daargelaten.

Luxemburg is ca 50 km langer, maar goedkoper door minder tolgeld en de goedkope benzine in Luxemburg. Pas echter op, bij drukke dagen kan dat tankvoordeel verpest worden door een uur wachttijd bij het benzinestation, in een file waar je niet uit kunt ontsnappen.


 

Adres

58370 Villapourcon
Les Foissats
 
Ligt vlak bij het kleine plaatsje Les Niret of Sanglier.
(Deze staan vaak wel op een gedetaileerde kaart)
 
Lat/Long positie; N 46 54.459  E 3 54.748

 

Route alternatief 2 via Luxemburg

Afhankelijk van de vertrekplaats neem Brussel-Luxemburg of Luik-Luxemburg

A 31 Metz-Nancy-Toul-Langres-Dyon-Beaune

Afslag Beaune. Nieuwe rondweg van Beaune r. Autun D973 Nolay-Autun

In Autun rechts af r. Moulins-Bourges-Luzy de N 81 dwars door de stad heen, onder het spoor door, de rotonde om, de N 81 op . Na 30 km in het gehucht Maison de Bourgogne rechts af r. Poil de  D 192. Hier gaat U het Parc Naturel Regional du Morvan in. De weg is smal en bochtig. Er wordt hier vaak  hard gereden, vooral omdat je hier vrijwel nooit een tegenligger zal treffen. Pas dus op. Na Poil Larochemillay blijven aanhouden, de D192. Aangekomen voor Larochemillay rechts af de diepte in. Na het passeren van het riviertje de Roche ( 1e categorie, dwz forellen ) rechts af. Na 100 m weer links af r. Montjouan weer de D192. Naar beneden, het dal door en weer omhoog. Ca 1 km na het passeren van Montjouan gaat de weg haaks naar rechts (links af- Champrobert) volg de weg door Les rompas ri. Sanglier zie linker kolom voor vervolg routte vanuit Sanglier.