spacer image

De gite is een boerderij van begin 1800 met oorspronkelijk twee woningen binnen de muren.

Het gebouw is grotendeels in originele staat gerestaureerd met balkenplafonds en plavuizenvloeren. Het staat aan de rand van het gehucht les Fossats  (gemeente Villapourcon) boven aan de laatste hoge helling van de Morvan met een onbeschrijfelijk mooi vergezicht richting Auvergne. Afgezien van een enkele tractor is er geen verkeer in les Fossats. Aan de zuidzijde- de dalzijde is een groot eigen beschut gelegen grasveld met vuurplaats en terras.

  In 2000 konden wij deze boerderij , die  ruim 30 jaar had leeggestaan,  kopen na een speurtocht van bijna een jaar naar de vermoedelijke eigenaren. Het dak aan de zuidzijde ontbrak grotendeels en het regende binnen in de woonkamer. Het huis was van binnen een grote vuilnisbelt en bevatte ook het oorspronkelijke meubilair in verre staat van ontbinding, een enkel meubelstuk hebben we nog kunnen redden en restaureren en die maken deel uit van het huidige interieur.

 

 

 

Na 5 jaar restauratie is de boerderij bewoonbaar en van alle gemakken voorzien.

In 2004 hebben wij, een gezin met drie jonge kinderen, alle vakanties in Les Fossats doorgebracht. We hebben de boerderij naar onze eigen smaak ingericht waarbij we zoveel mogelijk rekening hebben gehouden met de oorsprong van het gebouw.

We hebben vervolgens besloten de boerderij aan te bieden voor verhuur in de periodes dat we er zelf geen gebruik van kunnen maken

De boerderij is geschikt voor gezinnen/gezelschappen van 1 tot 8 personen.